Dukning – check!

Den vita chokladmoussen och de lime-marinerade jordgubbarna till efterrätten ligger förberedda i kylen. Dukningen, är efter lite möda, fixad och klar. Jag säger som Plåtniklas:

”Man tager vad man haver och det sätter man ihop”

Av lite oglamourösa saker hemma hos Henkes föräldrar, lyckades vi ändå få lite nyårsfeeling i köket. Snart ska middagen förberedas vidare. Till förrätt blir det chèvregratinerade rödbetor med honung och pinjenötter. Detta följs av ryggbiff med hasselbackspotatis, rödvinssås och zucchini- och lökfräs. Till efterrätt blir det som sagt vit chokladmousse med lime-marinerade jordgubbar. Lite tilltugg till fördrinken och en Skagenkrustad till tolvslaget fixar köket (Henke och jag) också ikväll.

From some not so glamorous  stuff at my in-laws place, we managed to create a new years feeling in the kitchen. Now it’s time to continue with the food preparations. Starter: Chèvre-gratinated beetroots served with honey and pine nuts. Main: Sirloin steak served with Hasselback potatoes, red wine gravy and fried zucchini and onions. Dessert: White chocolate mousse with lime-marinated strawberries.

”Fia é en riktig snitsareeee”

Vid brist på servettring, snodde vi glitter från granen.

Categories: Vardag | 2 kommentarer

Inläggsnavigering

2 thoughts on “Dukning – check!

  1. Matilda

    Önskar dig ett Gott slut av år 2011 och ett Gott Nytt 2012!

  2. Fia

    Tack detsamma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: